Snart är det helg!

Äntligen är det helg eller om en dryg halvtimme. Ikväll ska mor och jag gå på bio. Igår hade Sex and the City premiär och ikväll ska vi gå på den. Det ska bli så kul jag har verkligen längtat på denna fortsättning. Mina helg planer är inte stora och det känns väldigt skönt. J är iväg hela dagen i morgon och jag ska bara åka och klippa och färga håret. Jag har en underbart snäll frisör som tar sig an mig på helgerna, får ta med mig något som tack. 

Visst måsten finns ju alltid, städa, tvätta, laga mat, klippa gräs och mycket mer. Men det känns så mycket lättare när man vet om att man har tid på sig och inte behöver skynda sig. 

Sex_and_the_city_2.jpg  

Ha en bra kväll!

Kram 

Härlig skogspowerwalk

Efter att tvingat sig ut i skogen för att träna så måste jag säg att det känns fullkommligt underbart nu efteråt. Det är verkligen avkoppling att bege sig ut i skogen med musik i öronen och bara gå eller springa. Jag hade tänkt att jag skulle springa men efter att ha varit tung i bröstet hela dagen blev det bara en powerwalk på en timme. Det är den jomla pollen som spökar i kroppen. Kanske att man skulle hoppa in i duschen och tvätta av sig svetten som lackade under promenaden.



"Nu grönskar det i dalens famn nu doftar äng och lid
kom med kom med på vandringsfärd i vårens glada tid."

Kram

T


Tisdag

Jaha, vad kan man säg. Det känns som att veckorna bara flyger iväg, nu är snart maj slut och jag undrar var den har tagit vägen. Allting säger bara Poof! jag hänger inte med längre. Tänk om man kunde sakta ner klockan och se hur tiden gick men att man hängde med hela tiden.

Det värsta är att varenda helg i juni är uppbokad och även resten av maj. Det är så jobbigt eftersom man inte kan njuta av helgen utan man bara avverkar dem. Jag önskar att man kunde vakna upp en lördag och veta att man inte har något planerat bara ta dagen som den kommer. Gud vad skönt det hade varit!

Kram T

Invigning

Idag har jag invigt mina nya löparskor med en runda i skogen. Det gick faktiskt riktigt bra men jag måste nog utöka rundan för jag var hemma efter ungefär 35 minuter och jag tror att rundan är dryga 5 km. Jag kan nog försöka med 7 km och efter ett tag kan det nog bli 1 mil. Det är mitt mål att springa det innan semestern och under en timme, som jag känner nu så ska det gå. Men man vet ju aldrig, blir pollenallergin värre så sätter den stopp eftersom det sätter sig i bröstet. 



Detta är inte riktigt jag när jag är ute och springer men om ett tag så kanske det är jag.

Ha en mysig kväll

Kram
T  

Färdig!

Äntligen säger jag bara nu är jag klar med trädgården. Ryggen värker och jag vill bara lägga mig ner och nu kan jag göra det med gott samvete. Efter att jag har duschat ska jag åka till affären och köpa mig en tidning och sätta mig på hela ryggen. Utan att skryta tycker jag att jag varit duktig hela helgen. Fixat trädgården, sätdat och en massa andra saker. Får visa lite bilder sen.


Ha en fortsatt bra dag

Kram
T

Dålig start

Man kan lugnt säga att dagen började uselt, med vädret menar jag. Det öste ner som om himlen vore öppen. Efterson vädret inte tillät någon vistelse ute så började jag plocka lite inne, bytte lakan i sängen, dammsög golven och torkade på toa. När allt detta var klart kunde jag inte hålla mig från att gå ut och plantera mina blommor. Med garagedörrarna öppna gick det kanon bra att plantera blommorna för att sedan sätta dom på sin bestämda plats. Nu var det dags för lite lunch och då blev det limelax med färskpotatis. Efter att vi hade ätit lunch åkte jag till Hämta (Smålandsstenar) för att köpa kuddar till sängen om man säger så här blev det inte bara det.

  

Detta var lite av de saker jag köpte och nedan är blommorna som jag planterade på förmiddagen.

   

Nu är det dags att hoppa in i duschen och laga tacos.

Ha en mysig kväll

Kram
T


Dagens fynd

Idag bar det av in till Halmstad för lite shopping. Mina löparskor var utslitna så det var dags för ett par nya. Strax efter nio gav vi oss iväg och hem kom vi vid halv sex. Jag köpte ett par nya löparskor, ett par löpartights, ansiktsvatten, en spade, pelargoner, murgröna mm och bågar som håller upp blommorna så att de inte hänger ut över gräsmattan. En salig blandning kan man kort sagt säg. Imorgon ska jag inviga dom nya skorna med en långrunda. Det blev ett besök i Laholm hos P & E, de hade en parabol som vi skulle få låna. Med nya krafter från kaffe började vi vår resa mot Harplinge, där vi skulle köpa en vindatrappa som J hade hittat på Blocket på morgonen. Efter detta började hemsresan, man började bli lite smått seg men när vi kom hem åt vi en stärkande kvällsmat och begav oss ner till A & B för att hämta gräsklipparen och J 4-hjulingen. Jag klippte gräset och poff så var klockan åtta och man ville inget annat än att lägga sig i soffan.

Det som står på agendan för morgondagen är att plantera de blommor jag köpte idag och kantskära alla land med min nya spade. Tror att det kommer gå jättebra, det känns så eftersom jag har min nya spade.

Nu ska jag börja kolla på American Pie The Wedding, får se hur lång tid det tar innan man somnar i soffan.


Kram

T


God Morgon!

Herregud vad underbart det var att vakna idag och veta att man är ledig. Efter frukost framför The House of Eliott gick jag bort en runda till huset för där är Johan och far och arbetar för fullt. Det har påbörjar den andra gaveln, känns skönt att det verkligen händer stora saker där borta nu. Idag har jag tänkt att anfalla trädgården och göra iordning alla land, med att skära kanter och lägga på täckbark. För att göra det så underhållsfritt som möjligt till sommaren. Förra sommaren fick jag luka två gånger i veckan och det känner jag att jag inte hinner med.

Men först så ska jag sy ett fodral till min nya dator så att den är lite skyddad om man skulle ta med sig den någonstans.

Ha en bra dag!

Kram T

Promenad i Nissaryd


Jag tog med mig kameran ut på en liten promenad genom byn och skogen. Dessa var godbitarna jag fångade. Det är nu man börjar se vårens tecken kossorna är ute på bete, tuplanerna har vaknat efter en lång vinter det har tussilagorna med.

     

Det är vårens grönska som gör att jag känner mig piggare och full av energi.


  


långledig!!!!

snart är det dags att stänga av datorn och bege sig hemåt med vetskapen att man är ledig i fyra hela dagar. Vilken underbar känsla!

 

Visst man kunde ju önska att vädret hade varit lite bättre. Önskar att man kunde ligga på stranden och bara njuta av solen och värmen. Det lär vi få vänta på.

Det som står på tapeten i helgen är göra iordning trädgården och klippa gräset mm. En shopping tur för att inhandla nya löparskor. De gamla har blivit utslitna. Det lär bli lite mer än bara ett par skor om jag känner mig rätt. Någon som vill följa med? Det kan bli ett besök på en auktion ute i Tiraholm på lördag beroende på om jag får sällskap eller om vädret är ok.

Nu får jag ta tag i det sista och börja plocka ihop.

Kram T

Nya tag!

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera här men jag har känt att bloggen inte passat mig men nu har min syster varit snäll och fixat till den. Det är fullt upp på jobbet och det är fortfarande lika roligt.

Det händer inte så mycket vid huset just nu, vi håller på att fixa med köket och jag hoppas att det blir ett Lidhults kök. Jag har förälskat mig i det vi var och tittade på och jag vill verkligen att det blir det. Jag ska lägga ut lite bilder på det.

Apropå något helt annat hittade jag hur mycket som helst i H&M:s höstkatalog. Det blev en stor beställning som kommer vecka 29 längtar redan till dess. 

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, sängen ropar på mig...

Ha en mysig kväll

Kram T 

Lilla syster Talar :D

nu när lilla syster Elin har suttit och redigerat denna bloggs design kände hon att hon var tvungen och visa sig lite på sin systers sida :D

Vad tycker ni?? duger den nya designen??



nu hoppas jag på en radikalförändring på denna sida :D

Ha det bästa alla systers läsare

puss å kram å nyp i gumpen :D

RSS 2.0