1:a Advent

Nu är första advent här och jag hade laddat för julskyltning men eftersom det blåser så hemskt ute, blir det inte att vi åker ner till Hylte. Så nu får jag mysa hemma med glögg och levande ljus och hoppas på att strömmen inte går.





Sist men inte minst


vår nya soffa. Den är ine svart som en ser ut att vara på bilden, den är mörkbrun med bronsskimmer. Jätte skön och går att sova i.

Snart kommer svärmor och svärfar upp på eftermiddagskaffe, så jag får väl börja greja lite med det.

Ha en mysig 1:a Advent!

Kram T


Lördag

Nu är lördagen här och den är fylld med grejer, först är det damkörsövning och vi får verkligen se hur det går för jag har inte övat, sedan ikväll är det Tjejfest med ett halvgalet gäng. Trevligt!

Igår eftermiddag kväll gjorde Carro och jag staden osäker, med shopping och fika. Jag köpte plaggen jag spanat på väldigt länge.




En underbar cardigan och ett spetslinne från mitt nya favoritmärke Du&Jag.

Lite senare kom Kerstin och mötte upp oss och vi började med att äta på Gastons, hör och häpna så åt jag lammytterfilé. Jag har fått tipset att det kan funka för det är lättare att smälta än fläsk, nöt och älgkött. jag är väl inte hundra i magen i dag men vi får väl se hur det går under dagen. Efter en väldigt god middag gick i till Roberts Coffe och där blev det en liten fika och drink för de som inte körde.

ha en härlig lördag!

Kram T


Överraskning...

I kväll när jag kom hem från kören så hade Johan en stor överraskning att visa...gissa ni om ni kan...

Tidigare idag klickade jag en hem en klänning från H&Ms Versace  kollektion.



Jag hoppas att jag får hem den tills det att vi ska på julbord med jobbet och att den passar och inte är för stor. Nyårsblåsan är självklart klar!

Imorgon ska jag på after work i H-stad med brudarna på jobbet, det blir Bulls som får ett besök av oss. Väldigt trevligt ska det bli.

Kram T


Söndag

Söndagen är här och jag har börjat dagen med en långpromenad i skogen och när jag nästan var hemma ringde mor och undrade om jag kunde bjuda på förmiddagskaffe och självklart gjorde jag det. Far fick sin farsdags present, trisslotter, förkylningshonung och wiskeytryfflar. Nu står grönsakssoffan och puttrar på spisen och efter lunch ska vi åka på julmarknad på Stora Segerstad. Hör och häpna jag får med mig Johan. Jag återkommer om jag hittar något fint. 

ha en mysig söndag!

Kram T


Tisdag=Yoga

Nu är det näst sista yogapasset för denna omgången gjort. Tänk att det redan gått 9 veckor, eftersom jag märkt framsteg måste jag hålla uppe smidigheten tills det börjar igen. För er som aldrig provat yoga ber jag er prova det en gång i alla fall. Det gör underverk!

Kram T


Alla själars dag

Idag är en dag där man kan minnas sina saknade. Saknad uppenbarar sig i så många skepnader.

En saknad är hon som är på andra sidan jorden och lever sitt livs äventyr. Hon saknar man för att hon inte är två kilometer bort utan flera tusen mil. Man kan inte bara gå över och snacka bort en timme eller två.


lånat från hennes blogg plingiblicken.webblogg.se

En annan saknad är till de som inte finns kvar, morfar och farmor. Farmor skulle fyllt år idag, hennes glada leende när man kom och hälsade på. Morfars härliga skratt får man inte höra mer, hans stolthet över oss barnbarn.





Saknad...


Lördagen i bilder


Bröd med timjan och flingsalt.


Dinkelmuffins med blåbär, recept från sweetmary.blogg.se

Luffarslöjdskorg från tiliatradgard.blogg.se som jag pyntat med mossa, järnek, blåbärsris och ett betonghjärta.



En mosskrans har jag gjort också med hjälp av min mor.

Skogsfynd zinkspann utan botten och en liten fur. Har tänkt att knyta röda rosetter i den till jul, kanske en ljusslinga också.

Källardörren fick en liten krans

Jag känner att jag varit duktig idag, bakat två sorters muffins, blårbärs och pepparkaks och bröd. I eftermiddag gjorde jag kransarna och luffarkorgen som jag var och köpte tidigare på förmiddagen. Snart är det dags att hoppa in i duschen vi ska till Martin och Ida ikväll på mat och mys. Trevligt ska det verkligen bli.

Ha en mysig lördag!

Kram T 


Fredagens mat...


Fredag!

Nu är fredagkvällen här och maten är på gång det bjuds på rostade rotsaker med ädelostfylld kycklingfilé, ädelostsås och färsk sparris. Slutade redan vid ett idag så jag gjorde ett besök på Gro & Spria, där köpte jag två vackra amarylis.


Jag har strimlat stjälkarna för att de inte skulle bli så höga och lite för att det blir effektfullt.

Imorgon är det dags för stora bakdagen, bröd och lite annat har jag tänkt.

Ha en mysig fredags kväll!

Kram
T


Torsdag = körövning

Idag är det dags för körövning igen, har varit ett litet uppehåll efter den stora konserten för två veckor sedan. Roligt roligt! Nästa gång vi sjunger offentligt är faktiskt redan på söndag, både i Landeryds och Långaryds kyrkor eftersom det är All helgona. Stämningsfullt och fyllt med tankar till de som inte längre finns hos oss.

Ha en mysig kväll!

Kram T


RSS 2.0