Slut på det roliga...

Nu är jag inne på sista semesterdagen och det känns lite små jobbigt att man ska jobba imorgon. Gårdagen spenderade jag på en auktion i Byås. Jag ropade in gamla julgranskulor. Väldigt fina måste jag säg. Bilder kommer. Jag träffade på Helena där och jag frågade om de ville hänga med ut och äta och det blev det. En fiskplanka på Pio´s och en brownie på det. Sist jag var där blev jag väldigt besviken men nu är jag inte det för allt smakade underbart. De andra åt köttplankan och de var lika nöjda som jag.

Fredagen blev lite av en shoppingdag för mig jag hittade två fina tunikor på Vila men kunde inte bestämma mig vilken färg jag skulle välja av svart och cremevit så det blev båda. Jag hittade även ett vackert halsband som passade perfekt till tunikorna. Kvällen bjöd på en tjejfest hos Caroline med många trevliga tjejor och skratt.

Nu har vi njutit av kantarelltoast och nu ropar duschen på mig.

Kram


Tisdag

Jaha, vad ska man hitta på idag då? Är lite trött efter kräftskivan det blev igår. Väldigt gott vin och härligt snack med goda vänner. Kräftor har jag inte ätit på flera år. Eftersom detta är min sista semestervecka vill jag verkligen hitta på något roligt. Kan någon komma med något förslag? Vädret är inte så tilltalande så stranden är ju inte så lockande. En shoppingtur någonstans kanske?

Kram T


Tilia Trädgård

Idag har jag gjort ett besök i min favorit inredningsbutik, Tilia Trädgård. Det är Johans bästa väns fru Caroline som har butiken ute i Ekenäs. Jag kan varmt rekommendera den om man tycker om den lantliga stilen och framförallt vitt. Här är en länk till hennes blogg http://tiliatradgard.blogg.se/

 
Kruka i gjutjärn, blockljus och pin från Tilia Trädgård



Rättning

Det var visst drygt 2 liter kantareller som vi plockat. Härligt att ha i frysen framåt vintern när man blir sugen på skogens guld.

Dagens skörd

Efter ett besök hos mormor begav Johan och jag oss ut i skogen och vi kom hem med 1 1/2 liter kantareller och 1/2 liter taggsvamp. Nu har vi njutigt av 2 mackor var fyllda med smörstekta taggsvampar och kantareller.



Mums!


Promenader utmed havet




Solig promenad i tisdags

Kvällspromenad i fredags


Äntligen hemma...

Nu har vi kommit hem efter en vecka i en sommarstuga i Stensjö. Det har varit härligt! Visserligen har inte vädret varit hundra men i tisdags och igår var det jätte fint väder. Lite färg har jag fått på kroppen. Besök av många underbara och trevliga vänner. Grillat och vin har varit huvudfödan. Vi har gjort lite utflykter därifrån Halmstad och Varberg. Inte så långt men skönt att slippa åka bil när man nästan bor i bilen i vanliga fall. Jag måste visa vad jag inhandlat på våra små shoppingturer.  


Skål från Gerbera, diskhandduk och disktrasa från Village.


Närbild på skålen.


Skål från Gerbera och grytlappar från Village.


Tygservetter från Village.

Det är inte bara inredning som jag har fyndat utan även ett par sandaler, löpartights, vätskebälte och två linnen. Jag har invigt löpartightsen och de var väldigt sköna, gött när de inte är hellånga.





Härlig dag!

Denna dagen började tidigt redan halv åtta, lillasyster sov över här efter jobbet och hon skulle upp tidigt för att åka och jobba. Efter frukosten började vi städa lite och plocka för det hade blivit lite stökigt och smutsigt. När vi städat klart beslöt vi oss för att gå en promenad ner till havet. Väl hemma igen började magen skrika efter mat, det var ingen lyx lunch som serverades utan rester. Inget fel i det tycker jag. Nu i eftermiddag och kväll har vi haft besök av Johans bästa vän med familj. Mysigt med vin på stranden och sedan grille väl hemma. I morgon ska Johan ut på havet och fiska medan jag ska sola och bara ta det lugnt. Härligt med semester! Kram T

Morgonpromenad

Idag startade vi dagen med en härlig promenad genom reservatet, den började med nästan solsken men avslutades i ösregn. Inte särskillt skönt men men vi hade klarat av mer än hälften av rundan. Efter en härlig dusch och god frukost försöker vi bestämma oss för vad vi ska hitta på idag, just nu lutar det åt en runda in till Varberg för att strosa runt och shoppa lite. Jag hoppas att solen ska titta fram lite så att man kan få lite mer färg på kroppen. Ha en bra dag! Kram T

Lördag

Nu har verkligen semestern infunnit sig, vi började dagen med en promendad innan frukost runt reservatet. Nu ska vi snart ge oss iväg på en loppis som är här i närheten, får se om man fyndar något. Idag kommer Carl-Johan med familj hit och grillar lite. Nästan hela gårdagen spenderade vi på stan. Det blev inte jätte mycket fynd men lite. Det bästa är att solen iaf skiner idag! Ha en bra dag! Kram T

Sommar och semester

Idag tog jag med kameran på en promenad ute i trädgården och här kommer lite bilder.


Brudslöja


Murgröna och en liten röd ros får ett härligt samspel med sommarens underbara jordgubbar


Röda Pelargoner pryder fönstret på altanen tillsammans med lyktor i fattigmanssilver.


Lykta med ett fint tryck på glaset


Lördagens händelser forts...

Lördagkvällen spenderade jag hos grannen Ida som fyllt 25 år för ett litet tag sedan och nu var det dags för hennes tjejfest.


Paketöppning är alltid spännande även fast man själv inte får öppna.

Ida hade beställt exotiskbricka från Konsum och det smakade väldigt bra och drickat flödade. Underbart!
 

Här har vi ätit och nu har sju-kampen börjat. Här ska man flytta gula ärtor med ett sugrör till ett glas. Jag fick ihop 36 st. Linnea, Jennie och Karolina


Detta var den svåraste grenen studsa pingisboll i vattenglas. Jag prickade inte en enda.

Tack Ida för en otroligt rolig kväll!


Lördagens händelser...

Jag började dagen med en liten sovmorgon eller pappa ringde och väkte mig strax innan nio. Vi var hemma vid halv tre på natten efter Diggiloo. Jag gjorde ett besök på auktionen i Nickelsbo.

Auktionsroparen i full gång..


det var bra uppslutning med folk. det enda jag ropade in var ett cykelställ till bilen.



Diggiloo

Här kommer en bildkavalkad från Diggiloo premiären igår i Ronneby.


på väg i bilen


Här börjar man se scenen och allt folk


Nedräkning och nederbörd har börjat


Magnus Johansson inleder på turmpet.

 






Jessica Andersson överraskades av Lasse Holm med att tagit dit Kristian Lotus hennes danspartner från Lets dance. De gjorde dansen till Single ladies. Härftigt verkligen!



Finalnumret var kanon.

Kvällen började med svenska låtar som Himlajord, flickan och kråkan mfl. efterföljde progg Ingen kommer undan politiken, 800 grader mfl. ett potporri med artisternas schlagerlåtar, Charlotte Perelli och Hero, Jessica Andersson I did it for love, Linda Bengtzing E det fel på mej... många andra låtar följde och jag njöt varje sekund. De artister som imponerade mig väldigt mycket var Tomas Di Leva och Linda Pritchard, Di leva med sin närvaro och Linda med sin otroliga röst. Alla är väldigt duktiga och jag rekommenderar alla att gå på Diggiloo.


Underbar rottingfåtölj


Denna underbara fåtölj hittade jag på Brafab. Får se om två sådana blir mina/våra snart.


Nedräkning...

Nu är det nedräkning på hög nivå inför semestern. Det är nämnligen bara en halvdag kvar, imorgon ska vi åka ner till Ronneby för att gå på Diggiloo. Vi vann biljetter när vi var där på spa i maj, ska bara leta upp dom. Jag ser framemot detta det är jätte bra artister med i år. Det kommer att komma foton på lördag det kan jag lova.

ha en mysig kväll

kram T


Bilder från midsommar!


Det började redan på torsdagkvällen med en god drink.


Sill och potäter började vi med.


Även flytande...


Efter lunchen var det kransar som skulle göras...


Stången skulle även resas och kläs...


Dansen kring stången var obligatorisk...


Grillarna tändes...


Både fast och flytande föda intogs...


Galna upptåg....


Dans hela natten lång...




Min galne sambo...


Min syster med sambo...

En oförglömlig kväll hade hur kul som helst. Tack mamma och pappa för att vi fick låna huset och tack Kjell för lånet av logen....


Datorn är fixad!!!

Nu har jag en fungerande dator igen och alla filer dvs. kort är kvar. Jag har varit duktig nu för jag har säkerhetskopierat allt. Det är underbart att ha en i familjen som är haj på datorer.

Idag fick jag med J på en stor loppis i Simlångsdalen. Det blev några fynd 17 små vattenglas av samma sort jag redan hade, 6 koppar med fat till mamma likadana som hon hittade förra året, 9 små snapsglas, en stor spegel med vit ram, 5 vita blomkrukor varav 3 var Rosa Ljung. Det blev väldigt mycket för endast 320 kr.




Vattenglasen


Ett av de små söta snapsglasen.



Här är spegeln och en stol som jag klätt om i ett hallonrött sametstyg.

Ikväll har vi haft Linnea och David här på lite  grille innan Linnea skulle ner och jobba natt. Gott var det!


Ha en fortsatt mysig kväll!

Kram T


RSS 2.0