Liten liten stund

Snart så kan man säg att det är helg. Underbart! Det som är mindre roligt är att snön faller utanför fönstret på jobbet. Alla brast ut i "INTE MER NU"!
Ikväll ska vi till mor och far och kolla på tv, vi har fortfarande inte någon hemma och jag har en otrolig tv-abstinens. Jag längtar verkligen till det att det blir klart, en sådan lyx att kunna kolla på tv en fredag kväll och bara mysa. Imorgon är jag gräsänka vet intevad jag ska hitta på, troligen något så roligt som att städa och tvätta, mina vanliga lördagssysslor. Jippie! Inte alls.....


Ha en underbar helg!

/Therese

Grattis Elin

Idag är ingen vanlig dag för det är bästa syster Elins födelsedag. Hurra Hurra Hurra!!!

En härlig bild från Grebbestad innan flyttlasset bar iväg hem till Nissaryd. 

/Syster


härlig fredagkväll

Snö och branta backar... detta fyllde min kväll igår. Det var dags att ta en premiärtur på skidor. Med fjärilar i magen så bar det av ner för Isabergs backar. Ringrostig är det minsta man kan säg att jag var, senast jag stod på ett par slalomskidor var för sex år sedan och då var det -26 grader ute. det blev inte så mycket åkt. När jag hade gjort några åk så grillade vi korv i kåtan som finns där och drack varmchoklad med rom, mycket gott måste jag säg. Det var ett glatt gäng på 12 pers. som fyllde den till bredden. Mor och far stod för eldningen och det var jätte skönt att få komma in i värmen och öppna upp pjäxorna. Efter att man fyllt magen bar det återigen uppför backarna och efter ett åk i en lite brantare backe med ett litet fall så kan man säg att det blev många skratt i liften eftersom jag hade ramlat och spräckt mina nya skidbyxor. Min kommentar var, Det drar lite kallt undra om byxorna är sönder? Jo det kan man säg att de var, men men det är världsliga ting. Jag måste säg att det var väldigt roligt och nu ser jag framemot skidsemestern vi ska åka på om några veckor.  



Ikväll ska det laddas för en stor fest i Brännö, kläderna är valda och nu ska man bara ta det lugnt så att man orkar med kvällen.

/Therese


Helgen är snart över

Hela dagen har jag bara gjort det jag kännt för, det var väldigt längesedan. Jag började med att ta en välförtjänt sovmorgon och åt en god frukost framför The House of Eliott. Efter att man var mätt och nöjd anföll jag sängklöderna och började med att tvätt kuddarna och därefter täckena. Medan detta var i tvättmaskinen samt torktumlaren tog jag fram gardinderna som vi ska ha i vårt riktiga sovrum. Det som saknas nu är bara en gardinstång som vi ska ha i kontoret (där vi sover nu). Jag får göra ett inköp av det nu i veckan som kommer. När jag hade gjort klart det unnade jag mig en löparrunda i skogen. Det  var underbart härligt och bra gick det också för att vara andra gången på några månader. Mitt mål jag satt upp är att springa två gånger i veckan, yoga en gång och simma en gång. Jag känner att jag har tid för det nu, jag behöver ta hand om mig själv och vårda min kropp. 




J har kommit hem nu efter en dag på klappjakt i Höganäs. Det blev 2 jössar som blev bragta om livet.

Ha en mysig söndags kväll!

/Therese  


Sliten

Torsdag och snart helg men just nu känns det tungt. Igår efter jobbet gjorde jag en tur till Gekå´s för att fylla upp förråden lite. Jag hittade ett par jätte snygga skidbyxor som jag kommer ha när vi åker upp till Fjätervålen. De är rutiga i lila, turkos, svart, vitt och grått. Hur läckra som helst. Men det är inte bra att åka dit efter jobbet för man är hungirg och trött. Det blev en del onyttigheter som landade i vagnen.

Ikväll är det städning som gäller. Usch o puh!

/"Städtanten"

Konsertdags!

Idag är det dagen D, konsert med damkören. Vi har inte övat många gånger men efter övningen igår kväll så ska det gå bra. Det vi ska framföra är A Ceremony of Carols av Benjamin Britten och Dancing Day av John Rutter. härlig engelsk julmusik. Gloria ska ackompanjera oss på harpa, om jag ska nämna mitt favorit instrument så är det harpa. tonerna som ljuder är himmelska.

Bäst att göra sig i ordning för snart bär det av till kyrkan. Konserten börjar 14.00 och är i Långaryds kyrka.





Kram T


Vårt underbara hem

Nu ska ni få se hur det blev i vårt härliga hem som vi slitigt oss nästan fördärvade i. En lite resumé, vi köpte gården får ca 4 år sedan och började så smått riva och planera. Efter två år hade vi rivit klart och börjat bygga upp på nytt igen, man kan säg att det bara var ett skal av timmer kvar då.

        
Så här såg det ut innan     Rivning har börjat. 
vi började.

         
Förberedelser inför            Garaget är uppmurat
gjutning av garageplatta.   och stommen har börjat resas.

Den känslan som man har efter att ha gjort allt detta går inte beskriva, de enda som förstår hur man känner är de som gjort samma sak. För att orka och klara av det behöver man en drivkraft som inte är av denna värld, hur mycket man än vill skita i det så måste man hitta tillbaka till den känslan och kraften som man kände när man gick in i huset för första gången. Jag kan ju säg så här också är förhållandet knakigt så ska man inte börja med ett sådant projekt. Det tär på det ingen tid tillsammans där men kan ta hand om varandra, ingen semester och den gnagande ångesten som alltid finns där när man inte är och jobbar på huset. Det underbara nu är att det är slut med den i alla fall lite.


Nytapetserat i hallen innanför verandan.


En underbar vinterdag där solen skiner på vårt nu röda hus med vita
knutar.

Vårt fina tillfälliga sovrum tills det stora är klart.            

Ni får nöja er med dessa bilder nu, det kommmer att komma fler på köket, vardagsrummet och tvättstugan m fl. rum.

Kram
T

RSS 2.0