Fredagsmys


Kvällens förrätt
Laxtoast med ruccola


Kvällens varmrätt för mig citronkycklingfilé med basilika och vitlöks cremefraiche


J:s varmrätt pepparbiff med beasås.

Väldigt gott var det kan jag säg.

Ha en mysig kväll

Kram T


Idag är ingen vanlig dag...

Idag är ingen vanlig dag för det är lillasysters födelsedag, Hurra Hurra Hurra!


(bild från hennes blogg plingiblicken.webblogg.se)
Nu börjar jag sakna henne för mycket så tiden får allt gå fort tills det att hon kommer hem.

Ha en bra dag!

Kram T


Måndagkväll=läsa bok

Jag startade min måndags kväll med en promenad i snön, härligt! Kvällsmaten intagen och duschen gjord fastnade jag i min bok. Har nu läst hela kvällen men blivit störd av fyra försäljare och två kompisar till J. Blev lite lätt arg...boken var ju så spännande. Ha en mysig kväll! Kram T

Hemmagjord...



Vi gjorde degen på dinkelmjöl och naturell yoghurt, resultatet blev en mycket frasigare sconesdeg.

Hemmagjord pizza lagade J till kvällsmat. Mumsigt blev det!


Nissaryd i vinterskrud




En härlig vinter promenad blev det under förmiddagen i den härligt krispigt vita snön. Kände hur kylan bet i kinderna och snön knastrade under kängorna. En god soppa smakar som bäst efter en kylig promenad, röda soppan blev det. Mums!

Det är inte bra att börja på en ny bok som man fastnar i och inte kan sluta läsa. Just nu är det Elsas Hemlighet av Sofi Fahrman. Jag gjorde en lite bokbeställning för en dryg vecka sedan och kund hämta paketet i fredags och nu är jag fast i böckernas värld.

Ha en härlig söndag!

Kram
Läslusen T


Helgen är här

Nu är helgen här och dagen ska fyllas av besök i möbelaffärer. Vi är ute efter ett nytt soffbord, just nu har vi två gamla sockerlådor. Igår kväll var vi hos Linnea och åt tacos, väldigt gott och trevligt. Vi kom på att vi inte hade träffats så sen jul nästan. Inte bra när vi bor 500 m ifrån varandra.

Ha en trevlig lördag i den krispiga kylan.

Kram
T

måndag

Jaha, då var veckans första dag snart över. Direkt efter jobbet körde jag inom biblioteket för att lämna tillbaka en ljudbok, skulle lånat någon ny men hittade ingen intressant. Ett besök i mataffären för att fylla på fruktfatet och sedan hem för att svida om till träningskläderna. En power walk på ca 6 km blev det, jag undrar vad det är för fel på mina benhinnor för efter kanske 500 m är det som att man drar en kniv upp och ner på framsidan av vaden. Det kan vara så att skorna börjar bli dåliga, vem vet.

Nu ska jag krypa upp i soffan med ett äpple.

Kram
T

helgen är över...

Nu har även denna helgen passerat och den har varit fylld med sång och promenader. Igår var det dags för första övningen tillsammans med Gislaveds kammarkör inför Händels Messias som vi ska framföra den 11 mars. Jag tror att det är ett av de svåraste verken som jag sjungt upp, men jag ska klara av det och vara med på de övningarna som jag har möjlighet till och lyssna på det hemma. Efter övningen gick jag en runda på 1,1 mil och det kändes i benen senare på kvällen. Jag har inte vågat ge mig ut idag så att jag inte sliter mer på knäna, en långpromenad efter jobbet imorgon får det bli istället. Det kan vara bra att ränsa hjärnan eftersom jag har jätte mycket att göra på jobbet, katalogproduktioon och två, tre upphandlingar som snart ska vara inlämnade.

Våra planer för "det rummet som inte är klart" börjar ta form jag ska rita upp och göra ett möbleringsförslag ikväll, tänkte jag iallafall. Vi har tänkt att ha det som kontor/syrum/arbetsrum jag ska ha mitt skrivbord och J sitt. Jag har även en önskan om ett bord som jag kan använda som klippbord och sybord, jag vill kunna lämna arbetet utan att plocka undan och fortsätta senare. Mitt skrivbord jag har nu kommer jag självklart ha kvar till att ha datorn på och räkningar mm. En tanke som jag fick under promenaden igår var att jag vill renovera den gamla kökssoffan som stod i huset när J köpte gården.



Jag kommer inte riktigt ihåg vilket skick den är i, det jobbiga är att den står längst in i möbelförrådet och det är kistor som står utanför. Om den är i bra skick dvs. inte så maskäten ska jag slipa upp den och måla den i en mellangrå till mörkgrå färg och ha den i köket. Vad tror ni kan det bli bra?

Nu är det dags att leta upp rutat papper och en tumstock för här ska mätas.

Kram
T


abstinens

Just nu är det abstinens på hög nivå. Jag kör en detox just nu och den går ut på att jag undviker allt godis, kakor, chips och alkohol. Jag är inne på andra dagen och abstinensen är väldigt hög. Har varit hos mor och far ikväll och mor plockar fram knäck och marsipan. Det krävdes väldigt mycket styrka för att inte ta en liten knäck men jag klarade det. Nu är det duschen som gäller och sedan sängen. Det är ju full arbetsvecka och då behövs sömnen.

Kram
T


onsdagsmys...

Ikväll ska jag och mor gå på The girl with the dragontattoo. Det ska bli riktigt roligt eftersom jag sett alla de andra filmerna och läst böckerna. Hur har amerikanarna tolkat boken? Nu måste jag fixa mig lite och äta något kanske.

Ha en mysig kväll!

Kram
T


RSS 2.0