Nytt år nya möjligheter

Snart mycket snart ska vi skåla in det nya året. Bordet är dukat och maten är förberedd. Ikväll kommer syster med man och Malin & Tobbe. Det är spännande efterson jag bara vet vad vi ska ha till varmrätt. Marie & Kristian fixar förrätten och Malin & Tobbe efterrätten.
Ett litet besök på Tilia Trädgård gjordes idag för Caroline hade lite utförsäljning och jag fick med mig en underbar påse med mig hem. Gå gärna in på tiliatragard.blogg.se för att se lite av hennes sortiment och öppettider.




Vasen, ljusen och det grå keramikfatet.

Fatet och ljuset.

Vasen.
Ranuklar är en av mina favorit blommor och särskilt de vita. Så sköra och ändå starka.

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera nu under julhelgen men har inte riktigt kännt för det. Julen har varit bra bara fylld med en massa mat så långa promenader har gåtts för att kompensera det större intaget. Jag har även gått en långrunda idag och det var så himla vackert ute med frosten på träden.

 
Dessa bilderna tog jag på promenaden. Vackert!

Gott Nytt År!

Kram T


Julafton

Nu är dopparedagen här och den har börjat väldigt bra med frukost hos mor och far med skinksmörgås med te. Julklappsutdelning och förberedelser inför doppet klockan 12. Saknaden är stor efter lillasyster. Vi Skypade med henne igår kväll och det var konstigt att se henne i bara linne och solbränd. Gårdagskvällen blev väldigt lyckad god mat med gemensamma krafter och härlig stämmning med många skratt.

Ha en härlig jul!

Kramar
T


mer julgodis...

Ja nu måste jag sluta göra julgodis. Det som är gjort nu är rocky road, knäck, amerikansk chokladfudge, mozartkulor och trillingnötter. Herregud! Kylskåpet nästan svämmar över och det ska ju in mat också...

Kvällarna efter jobbet är fyllda med pyssel och städning inför den härliga helgen, det kommer att komma bilder när jag pyntat allt på fredag.

Ha en mysig tisdag!

Kram
T


Julgodis...

Ikväll har jag gjort det första julgodiset och det bästa Rocky Road.

Jag bytte ut minimarshmellows mot juleskum som jag klippte i mindre bitar.

Igår gjorde jag klart de nya kuddfodralen som jag började på häromdagen.

Jag blev faktiskt nöjd med reslutatet.

Kram
T


Pepparkaksbak









Härliga pepparkakor bakades idag med mor och far. Men det saknades en liten person...som alltid brukar springa runt och fota och spela julmusik för oss.
Julgransspan har det också varit idag på förmiddagen kanske att vi hittat någon men var den står det berättar jag inte.

Ha en mysig söndags kväll!

kram
T


Sockrade saffranskringlor



Sockrade saffranskringlor 40 bullar 225 grader

5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker eller vit sirap
1 g saffran (2 påsar á 1/2 g)
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
smör smält och socker

Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör och socker eller sirap. Stöt ev. saffranet med saltet i en mortel innan det blandas i bunken tillsammans med nästan allt mjöl. Knåda degen för hand eller i maskin tills den är smidig, men ganska lös. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i 2 delar och rulla till längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla ut till ca 30 cm långa längder. Forma dem till kringlor, lägg på plåtar smorda eller med bakplåtspapper, jäs under bakduk ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Pensla bullarna med lite smör och doppa dem i socker. Låt svalna på galler under bakduk.



Lycka till!


Fredag!

Nu är fredagen här och det känns väldigt skönt. Dagen har varit känslosam och fylld av eftertanke. Jag har varit på begravning och det gör att jag alltid får så mycket tankar på de jag saknar i mitt liv.

Efter begravningen har jag dragit igång julbaket, sockrade saffranskringlor. Julmusiken klingar självklart ur högtalarna. Självklart kommer bilder och recept senare! Ikväll blir det idol och god mat hos mor och far. Storasyster med man kommer hem över helgen eftersom vi har vår stora traditionella JULKONSERT på söndag i Långaryds kyrka kl.18.00. Kom i tid!

Mina planer för i morgon är att åka till Tilia Trädgård (tiliatradgard.blogg.se) och se var Lin har att erbjuda. Jag vill också sy nya kuddfodral till kuddarna  i soffan, så en tur till GD´s i Skeppshult får det bli.

Ha en mysig kväll!

Kram T


RSS 2.0