Stockholm here I come

I morgonbitti bär det av till Stockholm med mor. Två dagar med shopping och slapp en perfekt avslutning på semestern. I måndags när vi kom hem från Jönköping var mor och far i fullgas med och måla vårt hus. Hel galna om jag säger så!

   

Måste säg att det blir riktigt bra, det är bara gaveln på tillbygget som är kvar. Härligt!

Efter de dagarna vi spenderade i Jönköping kände vi båda oss avslappnade men samtidigt lite rastlösa. Vi är inte vana vid att umgås så mycket hela tiden. Jag tycker att det skönt att vara ensam ibland ska jag tillägga. Shopping och koll på tapeter till huset blev det. Vi hittade en hel del tips och idéer.

                              
Vår säng på hotellrummet                          En mycket god tiramisu som åts på Twin City.

Ska ny krypa ner i sängen för i morgon är det tidig uppstigning (05.15) Puh. Tåget ska gå från Landeryd 06,38. Spännande ska det bli!

kram

T


Dålig uppdatering

Ja jag vet att jag är lite dålig på att uppdatera här. Semestern är snart slut men det roligaste är nog kvar och det är Stockholms resan med mor. Mer om det senare.

Idag ska jag köra mormor ett ärende och laga mat till målarna dvs. mor och far som målar vårt hus rödare. Så duktiga så!

kram
T

Bokat och klart

Nu på morgonen har jag bokat in oss på ett hotell i Jönköping i två nätter, så på lördag åker vi. Det ska bli så himla skönt att få komma hemifrån lite. Eftersom vi har inte planerat så mycket och då får man ta det som finns kvar. Tänkte göra ett besök i Gränna och kanske åka över till Visingsö och bara ta det lugnt, ladda batterierna.

Ikväll ska vi åka till Borås, Nanne Grönwall och Timotej spelar på Stor Torget. Detta ska bli riktigt kul.

Måste jag sätta igång med det jag ska få gjort idag innan vi åker.

Kram

T

En vecka har gått

Jaha, vad ska man säg att semestern går väldigt fort nu har det gått en vecka och jag har inte hittat på så mycket. Jag har lagat mat och grejat hemma men inte kommit iväg på något än. I torsdags hade vi en slappardag vi lånade svärfars Merceders cabbe och drog oss neråt kusten och Halmstad. Vårt första stopp blev i Simlångsdalen på Vildmarksbutiken. Där hittade jag en fritidsjacka och en mysig fleecetröja och J hittade en långärmad T-shirt. Där efter landade vi i Laholm där åt vi lunch och sedan bar det av mer söderut. Genom Båstad vi körde och där var vi inte ensamma om man säger så här. Det var hur mycket folk som helst och bilar som var dyrare än dyrast. Vi passerade detta samisorium av bilar och människor för att komma närmare Ängelholm där våra vänner var på semester, närmare Höganäs, efter att ha intagit en pizza och ett glas vin med vännerna. Drog vi mot deras stuga. Där intogs ett par glas med vin till och framåt natten begav vi oss hemåt igen.

J innan maten kom i Laholm

En liten cool tjej med sin mors glasögon och knutar i håret.





Fredagen jobbades det på huset och det samma lördagen för J. jag var på auktion med Helena. Jag kom hem med ett teaksoffbord och en kaffeburk. Det var inte lika många fynd som jag brukar komma hem med, nästa gång blir det säkert fler. I går kväll hade vi lite grille här, gästerna var Henrik & Janina med Phillipa, Elin och Anna.
Dagen i dag började med en cykeltur på 1,5 mil och efter det intogs frukosten. Efter frukosten var det dags att åka till frisören för klippning och färgning. Jag har kommit fram till att jag vi ha lång page igen så mycket klipp blev det inte, ny färg blev det däremot en mellanbrun med lite röda inslag.


Ha en mysig kväll

Kram
T


Bygger på för fullt

Vad kan man mer säg än att semestern börjat bra. Solen skiner dagarna i enda och varmt och gott är det. Vi har börjat på norrgaveln på huset och det ska nog hinna bli klart innna semestern är slut. Här kommer lite bilder. 

  vi hittade signaturerna från de som byggt huset.

 Den första bilden är från innan vi tog bort brädklädseln. Nr 2 när ställning är byggd och reglarna börjat komma på plats. Nr 4 här har isoleringen kommit en bit upp på väggen. Jag har inte tagit fler bilder nu men imorgon ska det komma ut fler. 


Kram 


nu är semestern här!

Åh vad underbart det känns nu med tre veckors ledighet framför mig. Visst det är mycket jobb också, vi ska rycka fram huset rätt så rejält och jag har två stolar att klä om och väldigt mycket annat.

I onsdag hittade jag allt jag behövde i Kinna. Tyg till stolarna, hallonröd saammet, tyg till gardinerna i köket och nästan färdig sydda till sovrummet. Jag hittade även tyg till dukar som jag ska sy till mina nya trädgårdsmöbler. Det känns så underbart att börja få en känsla över hur det kommer att bli i huset. Min bild över köket börjar klarna sovrummet likaså och även tvättstugan. Där har jag tänkt att ha vit inredning och en röd bänkskiva kanske mörkgrått klinker på golvet. Detta tror jag kommer bli riktigt häftigt. Sovrummet kommer att ha en ljus bas med vita romatiska gardiner och de hallonröda stolarna, vi kommer att ha samma säng och sänggavel som vi har nu mormors virkade överkast och många fina prydnadskuddar. Köket som kommer att bli klassiskt lantligt med innanpåliggande luckor och förstås vita på golvet kommer det ligga en ekparkett. Jag är på jakt efter ett gammalt matsalsbord som är ovalt där det finns iläggsskivor så att man kan duka till ca 12 personer till detta bord kommerjag ha udda gamla pinnstolar som jag håller på att måla för fullt. Mitt almogeskåp från farmor kommer att placeras i köket så att man kan ha dukar och lite finporslin mm i detta. Det rum som är svårast att möblera är vaardagsrummet eftersom detta ligger som ett rum som man hela tiden passerar. Det får bli en stor mysig soffa med ett nätt bord framför ev. att min favorit fåtölj får en plats där också. 

Om jag skulle börja fixa lite lunch och sedan lägga mig i solen för att bättra på brännan.

Ha en solig dag!

Kram 

Imorgon är det dags

Jippi imorgon är det dags. Kärringrally med mor och mormor det ska bli så himla roligt. Om man säger så här så är min lista lång. Jag har varit ute och mätt på stolarna jag ska klä om så att jag vet hur mycket tyg jag ska köpa. Efter en blåig cykeltur till kyrkogården med mor och syster landade jag i soffan och har inte riktigt kommit därifrån än ska alldeles strax hoppa in i duschen för att sedan gå och lägga mig så att jag vaknar pigg och utvilad imorgon.


Det ska bli skönt att krypa ner i sängen med min J bredvid mig.

Kram

T

Full fart mot semestern

Herregud nu vill jag verkligen ha semester. Det blir segare och segare att åka till jobbet nu, jag vill bara kunna ligga och dra mig och bara göra det jag måste eller ens det. Idag har jag varit ute och sprungit men det var längesedan sen sist och det kändes verkligen i benen. Tänkte att jag måste ut imorgon också för att verkligen komma igång med det jag har tappat nu. Under semestern ska jag ut varje morgon. Det finns inget bättre sätt att börja dagen med.



Det hade varit ännu mer underbart att springa på en strand och känna sanden mellan tårna.

Drömma kan man ju alltid....

Ha en mysig kväll

kram

T

Nu är helgen slut

Tänk att tiden går så fort när man är ledig. Det är inte roligt men nu vet jag att det bara är fyra dagar kvar tills semestern börjar. Jag har tagit ledigt på onsdag för då ska mor, mormor, eventuellt M och jag åka till kinna på kärringrally. Jag ska köpa gardiner tíll vårt nya hus och tyg till stolar som jag ska klä om under semestern. Stolarna har jag tänkt att ha hallonröda om jag hittar något tyg som jag fastnar för. Gardinerna ska vara vita och tunna. Jag har tröttnat så på panellängder och nu vill jag ha hela längder med mycket tyg som böljar i vinden.

Igår var vi på Ulrika och Adams bröllop och det var verkligen så himla fint. När man fick de dom gå upp för altargången började tårarna komma. Jag vet inte vad det är med mig och bröllop jag blir så himla rörd. Det är så härligt att se när två männsikor har beslutat sig för att leva resten av deras liv tillsammans.

            

Här har dom blivit Herr och Fru Hagström.

Kram
T

Bröllopsdags

Idag är det bröllop som gäller det är Ulrika och Adam som ska gifta sig i Villstad kyrka. Jag har inte riktigt fattat att det är redan känns som att det var i går man fick inbjudan på posten. Denna gången har jag inte köpt någon ny klänning för jag tyckte att jag hade så många fina i garderoben. Herregud vad har hänt med mig jag som alltid vill ha något nytt. Mitt val föll på den klänning jag hade på min systers student förra året. Det är en femtitalare med röda rosor ooh gröna blad på vit bakgrund. Väldigt fin måste jag säg. Till blir det skyhöga platåer mörkgröna med rosetter på också helt underbara. Eftersom jag vet att jag inte klarar en hel kväll i platåerna så tar jag med mig mina vita skinn converse att byta med till festen. Detta blir en väldigt bra kombo med klänningen.

       

Här är klänningen och skorna (ursäkta de dåliga bilderna). Jag kommer lägga ut ett foto på både migo ch J i våra bröllopslkäder.

Ha en bra dag i solenstecken

kram
T


RSS 2.0