Krashad dator!

Nu i helgen dog min dator med en massa bilder på som jag inte säkerhetskopierat. Fan också kan man väl mild sagt säg, men jag hoppas att min räddande ängel kan hjälpa mig med att få fram dem igen. Han är rätt jävlig på datorer och han har lyckats innan. Det är tur att J har en IPad som man kan låna så länge. Ha en mysig kväll! Kram T

Semester

Nu har min egna vecka börjat. Jag har valt att ha en veckas semester själv utan att behöva tänka på någon annan bara göra vad man själv vill. Idag har jag haft stora bakdagen. Började dagen med att sätta degen till morotstekakorna under tiden den jäste bakade jag drömmar. När tekakorna var gräddade och en ljuvlig doft spridit sig i hela huset var det Leilas kärleksmums som stod på schemat. Medan jag bakade den kom lillasyster för att sätta igång med lunchen, mormor och mamma skulle komma inom och äta. Efter att lunchen var intagen och uppdiskad tappade jag lusten att baka. Men det blir nya tag imorgon.


Här kommer receptet på morotstekakorna!

Tekakor med riven morot ca 20 kakor 225˚C

3-4 morötter, ca 300 g

12-13 dl vetemjöl

2 dl vetekli

50 g rumsvarmt smör

2 tsk salt

1 msk honung

50 g jäst

5 dl mjölk

Vetemjöl till utbakningen

Skala och riv morötterna. Mät upp 12 dl mjöl i en bunke eller i köksassistentens skål. Tillsätt kli. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Lägg också i morot, salt, honung och jästen i mindre bitar. Låt mjölken bli fingervarm ca 37˚ och häll den i skålen. Arbeta degen väl ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Beroende på hur saftiga morötterna är resten av behöva arbetas in i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 20 delar och forma dem till ovala platta bröd. Placera dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 minuter. Strö lite vetemjöl eller kli över bröden. Grädda dem mitt i ugnen 10 -12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Hoppas att ni vågar prova!

Kram T


Safta och sylta

Ikväll har det varit stora saft och syltar kvällen. Innan jag åkte hem stannade jag och handlade och då följde en låda jordgubbar 15 l med mig hem. Det har blivit en tradition för mig att jag gör jordgubbssaft vid denna tiden på året. Idag blev det också att jag kokade sylt.

 

Jordgubbarna måste förstås smakas.


Dessa gubbarna blir det saft av.


Några andra blev sylt. Jag längtar till frukosten i morgon en klick jordgubbssylt på havregrynsgröten är ju så underbart gott.

Om en vecka får vi se hur saften blir för den ska röras om en gång om dagen i en vecka. Alltid lika spännande.

Ha en mysig kväll!

Kram T


Fullt hus

Igår blev vi välkomnade av hela södra Nissaryd. Hela helgen städade och grejade jag, men det gav verkligen resultat. Vi fick mycket beröm och det känns roligt efter allt slit. De hade med sig smörgåstårta och kaffe, mumsigt måste jag säg. Efter att alla hade åkt hem landade vi i soffan och var rätt trötta. En kvällspromenad gjorde att man somnade väldigt gott.

Nu ikväll har jag kollat igenom nästan alla mina bilder för jag ska ta tag i att göra album. Vill göra det nästa vecka när jag har semester. Jag har även gått en liten kvälls promenad har ont i halsen så jag vill inte anstränga mig för mycket.


Johan kunde inte släppa telefonen.


Hittade en fin blomma men vet inte vad den heter. Kan någon hjälpa mig?

Kram
T


Sammanfattning av helgen i bilder



Torsdag kväll: Årets första kubbmatch!



Johan, Kristian och Elin var i samma lag.



Tjuren och kalvarna tittade på.



Igår kväll var det grillning igen. Gott!

Underbara helg!

Hade det varit som vanligt nu så skulle man jobbat i morgon men nu är det inte så och hur underbart är inte det. I torsdags bjöd vi Marie, Kristian och Elin på lunch och sedan på kvällen blev det kubb och en underbart god smörgåstårta. Många skratt och plumpar delades ut.

Fredag, denna dagen spenderades i Halmstad. Först en tur inne i centrum och sedan ut till Hagön där mor, far, Ulla och Alf har ställt upp sina husvagnar för helgen. Baguetter njöts av på stranden. Kvällen spenderades i Laholm hos Göransson och Evelina, god mat och trevligt sällskap. Kunde visat bilder nu om det inte vore så att vi glömde kameran där. 

Lördagen började med damkörsövning i kyrkan. det gick rätt bra men det är svårt det vi ska sjunga. Efter det intogs resterna sedan i torsdags till lunch och en cykeltur till Skärshult där de andra åt glass. Trött och slö efter nästan 3 mil i benen landade jag i soffan när vi kom hem. Vilade och duschade sedan kom marie och Kristian och då grillade vi lite och landande i soffan framför en film.

Mina plander för dagen är städning, tvättning och ladda inför kvällen. Vi ska till Sigges loge, Black Jack spelar. det ska bli riktigt kul.


Ha en bra dag i solens sken

Kram T  


RSS 2.0