Inte inspirerad

Jag har verkligen inte kännt någon inspiration till att blogga. Tror att det gör mycket att jag har så himla mycket och göra på jobbet. Det är fullt upp hela tiden och när jag kommer hem är jag helt slut. Jag kommer bli flitigare om ett tag när det har lugnat ner sig.

ha en mysig kväll

Kram
T


Fullgas!

Denna helgen har det varit fullt ös. Jag började lördagen med att gå upp tidigt för att vara på auktionen i Nickelsbo. Där fyndade jag ett matsalsbord med fyra stolar. Det är ett runt bord med tåv iläggsskivor så att det blir över 2 m långt när man har i båda. Färgen är ljus ljus grå och det är så fint. Äntligen hittade jag bordet jag letat efter i två år. Efter auktionen var det dags för lunch och  det blev en tur i blåbärsskogen med svägerska och svärmor. 
Nu var det dags att göra sig iordning inför kvällens konsert Roxette. J var som vanligt tvungen att planera mat och allt, med en kycklingburgare i magen begav vi oss till staden. Där mötte vi upp min chef och några kolleger för en drink på Bulls. Denna kvällen glömmer jag aldrig, jag ska lägga upp bilder från kvällen.

Igår åkte vi till Gbg och Media Markt för att kolla på vitvaror till köket. Herregud vad det snurrade i huvudet efter dryga två timmar där inne. Men klokare blev vi och har nästan bestämt oss för vad vi ska ha. När vi satt oss i bilen öppnade sig himlen och vi begav oss neråt igen. Kvällen spenderade vi hos C-J och E med deras lilla nya son. där bjöds det på tacos och mycket prat om jakt mm. Trevligt var det! 

God natt

Kram 

Många tankar snurrar

Hela mitt huvud är fullt av tankar och funderingar. Jag vet inte hur jag ska göra för att få ordning på dom, hela tiden kommer fler och fler beslut som ska fattas och innan dess måste man hitta fakta och jämnföra med hur mycket som helst.

Tänk om man vore en flerårig blomma som kommer tillbaka varje år med nya krafter på våren för att tömma sina sista krafter på hösten och dra sig tillbaka in i sina rötter. Det vore det bekymmersfria livet, det återkommer från år till år men behöver inte göra annat än att tänka på att jag ska blomma ut i rätt tid och sedan dra mig tillbaka.



Detta kort tog jag på Färgaryds kyrkogård för någon vecka sedan när jag var där för att kolla till J mormor och morfars grav. Det låter kanske konstigt men när jag vandrade runt där på kyrkogården så kände jag mig väldigt lugn. Jag tänkte att här vilar många människor som både levt långa och korta liv men de har alla åstadkommit någonting minnesvärt.
Den jag tänker mest på är min morfar som alltid fick mig att skratta när jag inte var med på det. Nästa varje gång man kom dit på besök satt han inne i sin fåtölj och halvsov med sport på tvn, men när man kom in vaknade han till direkt och gav en en kram. Då var det genast förhör hur man mådde och om något nytt hade hänt. Det tråkiga är att han aldrig får se när vårt hus blir klart, men jag vet innerst inne att han ser ner på det och jag tror att han tycker det blir bra. Herregud vad jag saknar honom.

kram
T


helgen är snart över

Jag vet verkligen inte var tiden tar vägen. Poof så är helgen slut och man vet inte vad man gjort. I lördags var det dags för damkören och vi övade i tre hela timmar men tiden bara flög i väg. Vi har en konsert på gång i januari. Programmet är Dancing Day, Rutter, A ceremony of carols, Britten och lite annat. Självklart kommer jag återkomma med mer info när det börjar närma sig konsert dag. Efter damkören var det dags för städning och lite annat. Jag hade sådan tur för vår tvättmaskin årgång -82 lämnade in i torsdags och J med bror var uppe hos byns elektriker och hämtade en sprillans ny. Det är nu en fröjd att tvätta. Igår kväll drog vi en runda på cyklarna ca 2 mil blev det och det kändes i rumpan idag...

Denna dagen startade vi med en två timmar lång svamprunda på cyklarna. Vi timade regnet väl det började när vi cyklade in på gården. Dagen skörd i svampskogen blev ca 3 liter. Inte alls dåligt tycker jag.



Nu ska jag krypa under filten i soffan och kolla på film.

Kram
T


Tuffa tag

Jag kan inte säg annat än att jag kastades in i hetluften direkt när jag kom till jobbet igår. Började med att uppdatera mig efter att ha varit borta i tre veckor, efter detta så började helvetet rent ut sagt, jag vill inte säg mer men jobbigt var det.

Tisdagar är min favorit tv-dag, det börjar med Allsång och efter det är det Midsomer Murders. Det sistnämda är min favorit. Jag vet inte vad det är med engelska deckare. Det enda jag kan komma fram till är att det måste vara att man nästan aldrig får se när mordet sker utan man kommer in i handlilngen när det redan har skett. Detta sätter igång tankeverksamheten. 

                                          
                                     Huvudpersonerna i serien

Ha en mysig kväll

Kram
T


Semestern är slut!

Jaha nu var denna semestern slut. Imorgon börjar vardagen igen. Ångestfyllt är det men det ska smatidigt bli skönt att komma in i rutinerna igen.

Sängen kallar efter att höjdhoppet är avslutat. Superspännande!

kram
T

Home again!

Jag har nu kommit hem till Nissaryd igen efter äventyren i huvudstaden med mor. Resan dit var riktigt jobbig, jag blev väldigt åksjuk och mer behöver jag inte säg om det. Väl på centralstation började vi vår vandring mot hotellet. Efter aat ha checkat in åt vi då upp vår matsäck som vi skulle haft på tåget och sedan begav i oss till Stadshuset för en guidad visning. Detta är något som jag rekomenderar varmt. Med en guide som var fantastiskt duktig och med mycket rolig fakta förgyllde visningen. Mitt favoritrum blev gyllenesalen, ett enormt rum med gudmosaik på väggarna. En rolig fakta var att till detta rum har det bara använts 10 kg 23,5 karats guld. Vädret var inte riktigt med oss denna dag det regnade små spik från himlen. Vi trotsade regnet och gick mot drottninggatan. Efter en stärkande fika.
Jag åt en chokladmuffins med vitchoklad och mamma en biscotti gicetvis med kaffe till.

Nu fick vi nya krafter och började gå i fler affärer. Vi avverkade NK och en massa andra, men det blev inte några köp, man ville ju vänta till dagen efter.
Möra i benen gick vi hemåt till rummet och vilade en stund. Det tar på krafterna att åka tåg och gå så mycket. Magarna på oss började kurra så vi gick till Hard Rock Café. Där åt jag detta.


Husets marinerade kyckling med pommes och ananas. Mumsigt!
Mor åt deras legendariska burgare, hon tyckte också om sin mat. Till detta avnjöts en kall öl. Mätta och goa gick vi hemåt och gick och la oss nästan direkt för att snarka ikapp.

Fredagen började med en god frukost, yoghurt, flingor, ägg och mackor. Nu var vi redo för nya äventyr i stora staden. Första målet var Nordiska muséet. Med många nya intryck och kunskaper var det nu dags för en liten tur i Gamla Stan. Om man säger så här var vi inte ensamma här, det myllrade med folk på dessa små gränder och gator. Här åt vi vår lunch. Kycklingpastasallad mycket gott detta också.

  

Eftersom Gamla Stan inte bjuder på så mycket shopping om man inte vill ha turistaffärer med sovenirer. När vi började gå mot drottninggatans shopping är det som en myrsig med människor.


Bilden gör det inte rättivst men man får ändå lite känsla för myrsigen.

Jag har nästan glömt visa vilka köp jag gjort.

  
En svart kjol med tunnare tyg och lite puff och ett guldfärgat halsband som jag inte bara kunde låta bli.

  

Ett plommonstop, en klänning och en ny handväska i äkta skinn.           Här ser man att det är spetsdetaljer i 
                                                                                                       midjan.

När alla dessa inköp var gjorda och mors fynd började vi återigen spatsera till rummet för en liten vila innan vi gick ner till bion där vi hade planer på att se Letters from Juliette. En underbar romantisk komedi som bara måste ses igen och köpas när den kommer ut på dvd. Efter bion åt vi på Café 60 en lätt middag. Jag åt en varm kycklingwrap och mor åt en varm macka med karljohan svamp, kyckling och ädelost.


Detta är min mat.

Trötta igen och ömma fötter landade vi i våra sängar.
Snart var vistelsen i huvudstaden över och vi började plocka ihop våra prylar och pinaler. Nu var det bara promenaden mot stationen kvar och ett litet stopp på vägen, mors lilla röda span på Mango, en underbar röd handväska.
Den långa resan hem startade och när vi väl var hemma var vi så hungriga och ville bara äta. Syster M hade lagat en underbart god grönpepparkyckling med ris och efter det var det dags för dne årliga metartävlingen. J och jag vann med 4 små fiskar var. Det var dålig utdelning i år det brukar vara bättre men men så kan det va. Till kaffet som dracks efter tävlingen hade också syster M bakat en vinbärskaka som var väldigt god.
Efter alla dessa äventyr längtade jag till sängen och vi cyklade hem för att krama kuddarna.

Kram
T

RSS 2.0