Fyra år sedan...

Idag är det fyra år sedan min underbara morfar lämnade oss. Jag kan fortfarande inte förstå att han är borta. Det är fortfarande mormor och morfar inte bara mormor. Varje gång jag är hos mormor på besök vill jag att han ska komma in i köket från vardagsrummet med ett härligt leende på läpparna och ett underbart skratt som bara han kunde göra. Min dröm var att han skulle få se mitt och Johans hus när det blev klart men nu blev det ju inte så. Jag vet att han ser det från himmelen och jag tror att han är stolt över oss.





Mitt favorit kort på morfar. Det är från min student.

Tänk om jag kunde få en varm och glad kram från honom. Det hade jag kunnat ge nästan vad som helst för.
Jag saknar dig så...


Helgen är över....

Nu kan man säg att denna helgen är slut. Många skratt och en liten shoppingtur till Falkenberg. I Falkenberg köpte jag lite blommor, en dahlia, en fuksia och en brudslöja de har inte blivit planterade än men i morgon. Igår kväll var det tjejkväll hos Linnea och det blev en lång men ack så rolig kväll. Många skratt blev det.

Idag blev det en lång sovmorgon och sedan middag hos svärföräldrarna. Vi har även haft vår vårkonsert idag. Det var lite klassiska körstycken blandat med spiritual och svenska sommarsånger. Efter ett urdåligt genrep fick vi ihop det och lyckades rätt bra tycker jag. Vissa punkter kunde slipats till lite mer om vi hade haft tid till att öva. Nu har vi en välbehövlig paus men för min del blir det damkörsövning på lördag. Det ser jag verkligen fram emot eftersom vi håller på att öva in Händels Messias. Svårt men en rolig utmaning.

Ha en fortsatt mysig söndags kväll själv ska jag krypa ner i sängen och sova.

God Natt!

Kram T


mitt i veckan...

Denna kvällen har jag varit väldigt duktig. Jag har städat hela huset och plockat undan överallt, men nu kan jag säg att jag är trött. Duschen ropar på mig och sedan kudden.

Sov gott!

Kram T

Helgens bravader!

Denna helgen har varit fylld av god mat och härligt slappande. Vi har spenderat den på Ronneby Brunn Spa. Jag rekomenderar verkligen detta stället. Undertbart god mat och mysig spaavdelning.




Här är vår Spa-svit som det så fint kallades. Jag har aldrig haft ett så stort hotellrum i hela mitt liv.


Utsikten från vårt rum.


Efter en stabil frukost var det dags för en uppfriskande promenad i Brunnsparken.

 
Skogstrollet och underbara blommande träd kantade promenaden.

     
Lördagkvällens meny var till förrätt Toast skagen, varmrätt fisksoppa eller oxfilé med potatisgratäng och till efterrätt en chokladmousse kaka med björnbärssylt och en klick grädde.


Ursäkta den suddiga bilden. Men som ni kan se har alla tre födelsedagsbarnen kommit fram till scenen. Under kvällen var det många utlottningar eftersom det var 50-årsjubileum. När vi checkade in fick vi alla varsin lott, denna skulle man hålla hårt i och även vara på plats klockan 20 när utlottningen började. Jag kan säg så här att J och jag har aldrig haft sådan tur någonsin. Det börjar med att jag vinner 2 biljetter till Diggiloo i Brunnsparken. Efter ett antal dragningar dras Js nummer och han vinner en helg i Köpenhamn, 2 nätter för 2 personer inkl. frukost. Det är inte slut än för rätt som det var dras Annas nummer och även hon vinner 2 Diggiloo biljetter och sedan dras Davids nummer och han vann 2 Sverigelotter. Vi drog verkligen jackpott den kvällen.


Jag lyckades till och med fånga den kameraskygga David på kort med sin fästmö Linnea.

/Therese


Ilsken förkylning

När jag vaknade klockan 3 i söndagsmorse av att jag knappt kunde andas och halsen kändes som ett rivjärn visste jag knappt var jag skulle bli av. Upp och snyta sig leta upp all tänkbar medicin som skulle kunna hjälpa mot den onda halsen. Som väl var kunde jag somna om men det var samma visa när jag vaknade lite senare på morgonen. Det var kurering hela dagen som gällde sova lite vara uppe lite och fixa.



Idag har jag jobbat men nu känner jag mig rätt sliten. Men snart ska jag göra mig en kopp honungsvatten med en skvätt wiskey i för att kurera mig.

Jag var och shoppade i lördags och kommer att visa mina fynd här snart.


Ha en bra måndags kväll!

Kram 


helg!

Om några skälvande mintuer är det helg. Känns ypperligt skönt! Innan jag får ta mig hem och hälla upp ett glas vin ska jag till Smålandsstenar och hämta linser och handla mat. Jippie till linerna och usch till mathandlingen.

kram T


Söndag

Det är underbart att vakna av sig själv utan att väckarklockan ringer. Jag har börjat dagen med att äta frukost framför tvn. Efter frukosten kände jag för att baka och det har blivit två bakverk än så länge. Jag tror jag ska göra något mer efter lunch, men då måste jag åka och handla innan.


Blåbärsmuffins med hackad choklad


Rabarber- och jordgubbspaj

Just nu funderar jag på vad jag ska göra med kycklingfilén jag tagit upp till lunch.

Ha en solig dag!


Kändisspan på Ästagård

Igår var det dags för kick-off på Ästagård med jobbet. Jag vet att jag var väldigt negativt inställd till det innan men herregud vad roligt vi hade.

När vi kom dit märkte vi att hela Diggiloo-gänget var där. Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Lasse Holm, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Thomas Di leva mfl. Om man säger så här var det vissa av karlarna i gänget som började dreggla.



Efter att karlarna torkat dregglet började övningarna för att se vad man hade för roll i gruppen. Jag kände på mig lite innan var jag hade min roll. Jag är för snäll i vissa lägen, jag vågar eller inte vill säg min riktiga åsikt för att slippa en konflikt eller skapa oro i gruppen. Jag vill gärna tänka efter innan jag tar beslutet eller väljer sida. Efter dessa övningar var det dags för femkamp men innan detta så blev en del sugna på deras nya linbana. Jag höjdrädd som jag är hoppade över detta.

De grenar vi hade var Mekaniskaväggen, Traktorvågen, Gravstenarna, Jättegungan, Kuben. Den svåraste var Mekaniskaväggen, men de andra gick bra. Fast det lag jag var med i förlorade kändes rätt jobbigt men men sånt är livet någon måste ju förlora.

Femkampen var slut och nu var vi jätte hungriga detta var menyn. 

Gårdens stekta och inlagda abborre filé med nybakat surdegsbröd
Jag glömde ta kort på förrätten men underbart gott var det.

 Grillad kycklingfilé från Knäred med karamellstekta vårprimörer, vitlöksdoftande potatisgratäng och timjanskum 



Rabarber tiramisu med färska hallon gjord på mandelskorpor och Wapnös färskost


Hela menyn var kanon god.

Tack alla som var med!

Kram T



Ny vecka

Ny vecka nya tag. Denna veckan är fullbokad nästan varje kväll. Puh! Imorgon kväll är första och det är kick-off med jobbet. Onsdag sådd och plantering av div. blommor. Torsdag körövning och sedan är det helg...Herregud vad det kommer att gå fort. På lördag är det loppis som jag ska gå på en sväng. Det blir säkert bra...

Vad positiv man var idag eller inte alls...


RSS 2.0